Active/Passive VoicePractice Sets - English

Active Passive Voice Practice Set 3 Solved in Hindi & English

Active Passive Voice Practice Set 3 SOLVED in Hindi & English

1. Ayurveda makes wide use of ginger to treat a host of disorders.
A) A host of disorders are made use of in Ayurveda with regard to ginger.
B) Wide use of ginger is made in Ayurveda to treat a host of disorders.
C) Wide use of ginger has been made by Ayurveda to treat a host of disorders.
D) Ginger is being widely used to treat a host of disorders in Ayurveda.

2. Why should they punish the innocent?
A) Why the innocent should be punished by them?
B) Why should the innocent be punished by them?
C) Why should they be punished by the innocent?
D) Why they should be punished by the innocent?

3. Where were they playing the match?
A) Where was the match played?
B) The match was being played where?
C) Where were the match being played?
D) Where was the match being played?

4. Music should be taught in every school.
A) They should be taught music in every school.
B) They should teach music in every school.
C) They should be teaching music in every school.
D) They should teach every school of music.

5. Must we cut this tree?
A) Must this tree will cut?
B) Must this tree be cut?
C) Must this tree was cut?
D) Must this tree is cut?

6. Didn’t they tell you to be here by six o’clock?
A) Weren’t you told to be here by six o’clock?
B) Haven’t they told you to be here by six o’clock?
C) Wasn’t you told to be here by six o’clock?
D) Didn’t you were told to be here by six o’clock?

7. Somebody introduced me to Dr Martin yesterday.
A) I was introduced to Dr Martin yesterday.
B) Dr Martin was introduced by me yesterday.
C) Yesterday Dr Martin was introduced by somebody.
D) Somebody was introduced to Dr Martin yesterday

8. Where was the football match being played?
A) Where they were playing the football match?
B) Where were they playing the football match?
C) Where are they playing the football match?
D) Where they are playing the football match?

9. He neither questions nor understands them.
A) They are neither questioned nor understood by him.
B) They neither are questioned nor understood by him.
C) They were neither questioned nor understood by him.
D) They are neither questioned or understood by him.

10. Shut the door and leave.
A) Let the door be shut and you are ordered to leave.
B) Let the door be shutted and you are ordered to leave.
C) Let the door be shut and you be left.
D) You are ordered to shut the door and leave.

11. It is now time to close the shop.
A) It is now time the shops to be closed.
B) It is then time to be closed the shops.
C) It is now time for the shops to be closed.
D) It is now timed to close the shops.

12. Let not his insulting words be minded.
A) Don’t be insulted his words.
B) Don’t mind his insulting words.
C) Don’t insult him with his words.
D) Do mind his insulting words.

13. We added up the money and found that it was correct.
A) The money was added up and found to be correct.
B) Correct it was found and the money was added up.
C) The money was added up by us and it was correctly found.
D) The money was added up by us found it was correct.

14. I shall never forget your kindness.
A) Your kindness is never forgotten.
B) Your kindness shall never be forgotten.
C) Your kindness will not be forgotten by me.
D) Your kindness will never be forgotten.

15. Think before you speak.
A) Let thinking be done before you speak.
B) Let you think before speaking.
C) You are advised to think before you speak.
D) You are requested to think before you speak.

16. He made the children work hard.
A) The children were made work hard.
B) The children were made to work hard.
C) The children made him work hard.
D) He was made to work hard by the children.

17. The major points of the lesson were quickly learnt by the class, but they were also quickly forgotten by them.
A) The class quickly learnt but forgot the major points of the lesson.
B) The class quickly learnt the major points of the lesson but they also forgot them.
C) The class learnt and forgot the major points of the lesson quickly.
D) The class quickly learnt the major points of the lesson but also forgot them quickly.

18. The Cabinet approved amendments to the Insurance Law Bill pending in the Rajya Sabha.
A) Amendments pending in the Rajya Sabha, to the Insurance Law Bill was approved by the Cabinet.
B) Amendments to the Insurance Law Bill pending in the Rajya Sabha was approved.
C) Amendments to the Insurance Law Bill was approved by the Cabinet pending in the Rajya Sabha.
D) Amendments to the Insurance Law Bill pending in the Rajya Sabha were approved by the Cabinet.

19. Jim would know next to nothing of the events.
A) Jim was being known next to nothing of the events.
B) Next to nothing of the events would be known to Jim.
C) Next to nothing of the events would be known by Jim.
D) It was next to nothing to Jim of the events that he knew.

20. Let everyone be given a chance.
A) Give everyone a chance.
B) Give a chance for everyone.
C) Let a chance be given to everyone.
D) I will give up a chance.

21. Will no one tell me what she does?
A) Shall I be told by anyone what is done by her?
B) Shall I not be told by anyone what is done by her?
C) Shall not be I told what was done by her?
D) Does anyone told me what is she doing?

22. Messi scored the goal in the 10th minute of the second half.
A) The goal in the 10th minute of the second half was scored by Messi.
B) In the 10th minute of the second half Messi scored the score.
C) The goal is scored by Messi in the 10th minute of the second half.
D) The goal was scored by Messi in the 10th minute of the second half.

23. A meeting was proposed to be held.
A) It was proposed to hold a meeting.
B) It proposed to hold a meeting.
C) It proposed that a meeting will be held.
D) Someone proposed to hold a meeting.

24. Nothing can be gained without labour.
A) We could not gain nothing without labour.
B) We cannot gain nothing without labour.
C) We should gain nothing without labour.
D) We can gain nothing without labour.

25. People are raising a hue and cry and are breaking the furniture.
A) A hue and cry is being raised and the furniture is being broken by the people.
B) A hue and cry is being raised and the furniture are being broken by the people.
C) Hue and cry and the furniture is being broken.
D) A hue and cry has been raised and the furniture has been broke.

Answer Key 

1. B 2. B 3. D 4. B 5. B 6. A 7. A 8. B 9. A 10. D
11. C 12. B 13. A 14. D 15. C 16. B 17. D 18. D 19. B 20. A
21. B 22. D 23. D 24. D 25. A

VIEW SOLUTION WITH EXPLANATION IN HINDI

CLICK HERE TO OPEN THE LINK

VIEW SOLUTION WITH EXPLANATION IN ENGLISH

CLICK HERE TO OPEN THE LINK

For more English Practice Sets on various topics read the following book authored by me.

Link for buying the above book

CLICK HERE TO BUY

For chapters/topics on English Grammar read the following book authored by me.

Link for buying the above book

CLICK HERE TO BUY

Previous post

ANTONYMS Solved PRACTICE SET 4

Next post

SSC EXAMS QUESTIONS ON PRISM

Maha Gupta

Maha Gupta

Founder of www.examscomp.com and guiding aspirants on SSC exam affairs since 2010 when objective pattern of exams was introduced first in SSC. Also the author of the following books:

1. Maha English Grammar (for Competitive Exams)
2. Maha English Practice Sets (for Competitive Exams)

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *