Idioms & Phrases, One Word Substitution, Synonyms, AntonymsPractice Sets - English

ANTONYMS SOLVED PRACTICE SET 5

ANTONYMS — PRACTICE SET-5 — SOLVED

1. Fatigued
A) Weakened B) Energised
C) Tired D) Activated

2. Confident
A) Worried B) bold
C) Sure D) Depressed

3. Sporadic
A) Surviving B) Sweeping
C) Restrained D) Continual

4. Consolidated
A) Disjointed B) Joined
C) Chaotic D) Lost

5. Acquit
A) Inform B) Release
C) Abuse D) Condemn

6. Discreet
A) Worthy B) Wishful thinking
C) Honest D) Careless

7. Tolerance
A) Loathing B) Disapproval
C) Plea D) Forbid

8. Affluent
A) Poor B) Ordinary
C) Infamous D) Backward

9. Ephemeral
A) Eternal B) Transitory
C) Mortal D) Temporal

10. Fleeting
A) Glossy B) Perpetual
C) Aspiring D) Sufficient

ANSWER KEY

1. B 2. D 3. D 4. A 5. D 6. D 7. B 8. A 9. A 10. B

Solution with explanation

5. Option ‘D’ (Condemn). CONDEMN = to criticize something or someone strongly, usually for moral reasons; e.g.

The terrorist action has been condemned as an act of barbarism and  cowardice.

9. Option ‘A’ (Eternal). ETERNAL = lasting forever or for a very long time; e.g.

Will you two never   stop your eternal arguing!

10. Option ‘B’ (Perpetual). PERPETUAL = continuing for ever in the same way; e.g.

They lived in perpetual fear of being discovered.

For more Practice Sets on Antonyms buy the following book authored by me.

LINK FOR BUYING THE BOOK

CLICK HERE TO BUY

Previous post

ANTONYMS SOLVED PRACTICE SET 4

Next post

ANTONYMS SOLVED PRACTICE SET 6

Maha Gupta

Maha Gupta

Founder of www.examscomp.com and guiding aspirants on SSC exam affairs since 2010 when objective pattern of exams was introduced first in SSC. Also the author of the following books:

1. Maha English Grammar (for Competitive Exams)
2. Maha English Practice Sets (for Competitive Exams)

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *