Idioms & Phrases, One Word Substitution, Synonyms, AntonymsPractice Sets - English

ANTONYMS SOLVED PRACTICE SET 6

ANTONYMS — PRACTICE SET-6 — SOLVED

1. Obscene
A) Disobedient B) Decent
C) Dislocate D) Cautious

2. Repulsion
A) Attraction B) Disapproval
C) Disparagement D) Denigration

3. Vicious
A) Godly B) Virtuous
C) Sublime D) Unfriendly

4. Segregate
A) Sever B) Unite
C) Separate D) Aggregate

5. Significant
A) Substantial B) Miniscule
C) Incoherent D) Unimportant

6. Opulent
A) Wealthy B) Poor
C) Sumptuous D) Drooping

7. Sanctify
A) Dedicate B) Patronize
C) Venerate D) Pollute

8. Challenge
A) Admire B) Accept
C) Favour D) Praise

9. Tedious
A) Pleasant B) Lovely
C) Lively D) Gay

10. Commend
A) Censure B) Condemn
C) Defy D) Defame

ANSWER KEY

1. B 2. A 3. B 4. B 5. D 6. B 7. D 8. B 9. C 10. A

Solution with explanation

3. Option ‘B’ (Virtuous). VERTUOUS = having good moral qualities and behaviour; e.g.

He  described them as virtuous and hard-working people.

For more Practice Sets on Antonyms buy the following book authored by me.

LINK FOR BUYING THE BOOK

CLICK HERE TO BUY

Previous post

ANTONYMS SOLVED PRACTICE SET 5

Next post

IDIOMS & PHRASES SOLVED PRACTICE SET 5

Maha Gupta

Maha Gupta

Founder of www.examscomp.com and guiding aspirants on SSC exam affairs since 2010 when objective pattern of exams was introduced first in SSC. Also the author of the following books:

1. Maha English Grammar (for Competitive Exams)
2. Maha English Practice Sets (for Competitive Exams)

No Comment

Leave a reply