Fill in the BlanksPractice Sets - English

FILL IN THE BLANKS SOLVED PRACTICE SET 3 Explained in ENGLISH & HINDI

Fill in the Blanks– Practice Set 3 — Solved (Both English & Hindi)

1. The greater ——– increase in population, the harder it is for people to find adequate housing.
A) of        B) the
C) is the        D) is of the

2. I don’t have a big budget, I just need a place which provides bed and ——– .
A) drinks         B) breakfast
C) food        D) eatables

3. I am given to ——– you are going to accompany me.
A) think        B) learn
C) understand        D) say

4. You are going to have to ——– through this sea of documents to locate the letter.
A) go        B) wade
C) swim        D) delve

5. After having been friends for more than a decade, they had a dispute last year and have not ——– each other ever since.
A) talked         B) seen
C) meet        D) admired

6. When the villagers were attacked, they were ——– to violent acts.
A) raised        B) roused
C) rose        D) raid

7. He was an Indian ——– the backbone.
A) to        B) of
C) with        D) from

8. He ——– in this house for the past ten years.
A) had been living        B) has been living
C) is living        D) was living

9. Only when ——– failed, the police resorted to force.
A) efforts        B) arrests
C) persuasions        D) power

10. I cannot bear ——– .
A) your separation         B) separation of you
C) separation from you        D) his separation

Answer Key

1. B 2. B 3. C 4. B 5. B 6. B 7. A 8. B 9. C 10. C

View solution with explanation in Hindi

CLICK HERE TO OPEN THE LINK

View solution with explanation in English

CLICK HERE TO OPEN THE LINK

For more English Practice Sets on various topics read the following book authored by me.

Link for buying the above book

CLICK HERE TO BUY

For chapters/topics on English Grammar read the following book authored by me.

Link for buying the above book

CLICK HERE TO BUY

Previous post

ONE WORD SUBSTITUTION SOLVED PRACTICE SET 4

Next post

SENTENCE IMPROVEMENT PRACTICE SET 6 SOLVED in HINDI & English

Maha Gupta

Maha Gupta

Founder of www.examscomp.com and guiding aspirants on SSC exam affairs since 2010 when objective pattern of exams was introduced first in SSC. Also the author of the following books:

1. Maha English Grammar (for Competitive Exams)
2. Maha English Practice Sets (for Competitive Exams)

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *