Idioms & Phrases, One Word Substitution, Synonyms, AntonymsPractice Sets - English

ONE WORD SUBSTITUTION SOLVED PRACTICE SET 6

ONE WORD SUBSTITUTION — SOLVED PRACTICE SET-6

1. Killing one’s sister
A) Regicide B) Fratricide
C) Matricide D) Sororicide

2. A place where soldiers live
A) Tanks B) Shacks
C) Ordnance depots D) Barracks

3. A man who collects old and new coins
A) Geologist B) Numismatist
C) Archaeologist D) Zoologist

4. Regular users of places/restaurants etc.
A) Client B) Clientele
C) Often        D) Usage

5. Drug which causes people to sleep easily
A) Poppy B) Soporific
C) Beguile D) Pedant

6. The branch of philosophy concerned with the study of the principles of beauty, especially in art
A) Artistic B) Aesthetics
C) Ethics D) Metaphysics

7. The study of skin
A) Dermatology B) Dermatoglyphics
C) Stratigraphy D) Oncology

8. One who sets type for books, newspapers, etc.
A) Typist B) Editor
C) Composer D) Compositor

9. Land covered by water on three sides
A) Island B) Mainland
C) Strait D) Peninsula

10. Place which provides both board and lodging
A) Café B) Inn
C) Restaurant D) Motel

ANSWER KEY

1. D 2. D 3. B 4. B 5. B 6. B 7. A 8. D 9. D 10. B

For more Practice Sets on One Word Substitution buy the following book authored by me.

LINK FOR BUYING THE BOOK

CLICK HERE TO BUY

Previous post

ONE WORD SUBSTITUTION SOLVED PRACTICE SET 5

Next post

Solved Comprehension Passage 14

Maha Gupta

Maha Gupta

Founder of www.examscomp.com and guiding aspirants on SSC exam affairs since 2010 when objective pattern of exams was introduced first in SSC. Also the author of the following books:

1. Maha English Grammar (for Competitive Exams)
2. Maha English Practice Sets (for Competitive Exams)

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *